ДруштвоЛокалнеНасловна

Патријарх Порфирије поделио божићне пакетиће деци без родитељског старања

Патријарх српски Порфирије поделио је данас у крипти Храма Светог Саве божићне поклон – пакетиће деци без родитељског старања из Дома у Звечанској, ученицима школа при београдским болницама и малишанима из вишедетних породица.

„Радујемо се сви што смо овде у Храму Светога Саве који је заступник наш пред Богом, он се моли за нас и помаже нам да ми будемо добри, да свакога дана будемо све бољи и бољи, да будемо добри према својим мамама и татама, да будемо добри између себе, да будемо добри према свима“, рекао је патријарх Порфирије.

Навео је да се Свети Сава, као и ми, увек радује највећем и најлепшем догађају, најузвишенијем рођењу – рођењу Христовом.

„Ја вам свима честитам празник рођења Христовог и желим да вас Бог благослови, да вас све благослови Исус Христос и да знате да вас он све воли и кад немате коме да се обратите, кад сте тужни и кад сте нерасположени због било чега, обратите се њему и будите сигурни да он не само да ће чути ваше речи, поготово ако су те речи молитва, него ће брзо одговорити и сигурно помоћи под условом да то што тражите од њега буде добро“, истакао је патријарх.

Он је све присутне још једном поздравио и честитао предстојећи празник речима: „Христос се роди“.

Патријарх српски Порфирије је пре почетка званичне церемоније разговарао са децом, те их благословио, а церемонија је отпочела божићном песмом у извођењу дечјег хора „Славујчићи“.

Верско добротворно старатељство Архиепископије београдско – карловачке у сарадњи са Храмом Светог Саве већ шесту годину заредом организује ово даривање, надовезујући се на Христове речи „Пустите децу да долазе к мени, јер таквих је царство Божје“.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон