Главна / Вести / Косово и Метохија / Косовска скупштина није усвојила закон о правима заједница

Косовска скупштина није усвојила закон о правима заједница

Kosovska-skupstinaКосовска скупштина није усвојила Закон о заштити и промоцији права заједница и њених припадника на Косову, пошто је за његово усвајање било потребно да гласа више од половине укупног броја посланика и већина посланика из редова мањинских заједница у косовској скупштини.

Приликом гласања о предлогу закона који су јуче подржали посланици свих парламентарних странака, осим посланика Самоопредељења, за предлог је гласало 56 посланика, 17 је било против и двоје уздржаних, тако да предлог закона није усвојен.

Шеф посланичке групе владајуће Демократске партије Косова Адем Грабовци затражио је од председавајућег поновно гласање о закону, рекавши да је уверен да ће закон на другом гласању добити потребан број гласова, али тај захтев није прихваћен.

Закон предвиђа да у Консултативни савет за мањине који постоји при кабинету косовске председнице Атифете Јахјаге буде изабран још један представник Срба са севера Косова.

Извор: РТС

 

Check Also

Гуцати и Харадинај и данас пред судом у Хагу

Додатним саслушањем Зденке Пумпер, првог сведока Специјалозованог тужилаштва, која је током претходне недеље четири дана …