Друштво

Светски дан дечје књиге; Градска библиотека ,,Вук Караџић” угостила и у свет књиге увела митровачке малишане

Поводом Међународног дана дечје књиге Градска библиотека ,,Вук Караџић” у Косовској Митровици,  угостила је малишане из ПУ ,,Даница Јарамаз“, који су имали прилику да се упознају са овом установом културе и уђу у чаробни свет књига. 

Малишани који су посетили библиотеку, постали су и чланови библиотеке, тако да ће наредних годину дана моћи без икакве накнаде да уживају у писаној речи.

,,Циљ нам је био да деци појаснимо шта је у ствари књига и да покушамо да им од малих ногу усадимо љубав према књизи. Наставићемо да организујемо овакве догађаје и са основцима и са средњошколцима. Базирамо се на просвети, како би вратили књигу на сам врх, где и припада” поручио је директор Градске библиотеке Никола Елезовић.

Најмлађи су уживали у програму који је библиотека приредила за њих, у сарадњи са ђацима ОШ “Свети Сава” и Градским хором под вођством Сандре Марковић.

Највећу пажњу је, ипак, привукло оно што деца иначе највише воле, анимирани  филм ,,Ружно паче”, рађен  по мотивима истоимене бајке Ханса Кристијана Андерсена, на чији дан рођења, је 2. април установљен као Међународни дан дечје књиге.

Манифестација у Градској библиотеци, одржана је  уз подршку Привременог органа општине Косовска Митровица.

Извор: Радио Митровица север

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон